Fuglekirsebær (Prunus avium L.)

Fuglekirsebær (Prunus avium L.) er den vildtvoksende form for sødkirsebær. Det er kraftig voksende grundstammer, men fordi de stammer fra frø, kan de variere en del i vækstkræft. Grundstammen anbefales ikke i dag.
Gisela 5

Gisela 5 er en artshybrid, der er fremkommet ved krydsning af Prunus cerasus x Prunus canescens. Det er en produktiv grundstamme, der gør at kirsebærtræerne oftest sætter mange bær. Træerne skal ofte beskæres relativt hårdt for ikke at få for små bær. Det er bedst, hvis træerne kan drypvandes. Grundstammen anbefales især til sorter, som kan være svære at få tilstrækkelig gode udbytter i, som f.eks. Kordia og Regina.
Gisela 6

Gisela 6 er noget kraftigere i vækst en Gisela 5. Grundstammen anbefales især i sorter, som er meget villige til at sætte frugt, samt hvor lavt vækstniveau kan forventes.
Colt (Prunus avium x Prunus pseudocerasus)

Colt (Prunus avium x Prunus pseudocerasus) er svagere i vækstkraft end F 12/1, men er meget kraftigere i vækst end Gisela 5 og Gisela 6. Colt er dårlig til at optage kalium, men samtidig bedre til at optage magnesium og calcium end Prunus avium grundstammerne. Det kan derfor være nødvendigt med tilførsel af kalium ved bladgødskning. Ved hjælp af bladanalyser kan status for kalium i træerne følges. Grundstammen anbefales kun i tilfælde, hvor meget svag vækst må forventes pga. jordtype og evt. genplantning.
Kordia

Kordia er en ny kirsebær sort, som hurtigt er blevet populær for kommercielle avlere på grund af frugt størrelsen, blank sort skind og fremragende smag. Kordia kirsebær er også modstandsdygtige over for revnede frugter, forårsaget af regn.

Hvis du ønsker et kirsebær, der er meget stor, og virkelig sort, så skal du vælge denne!
Lapins

Lapins er en stor mørk rød saftig kirsebær med en mild sød / skarp smag, og vil appellere til dem, der gerne kirsebær, men foretrækker en mildere smag. Det er en af de bedste kirsebær sorter for UK haven, tung beskæring, ganske kraftig, og let at dyrke.

Lapins er selv frugtbar og kan betragtes som en forbedret Stella (som er en af sine forældre). Det er godt betragtes af kommercielle avlere, fordi det afgrøder pålideligt, og frugten er stort og af god kvalitet.
Regina

Regina er et moderne sen sort dessertkirsebær, modning i midten til slutningen af juli. Selv om det normalt betegnes som et sort kirsebær, i praksis er farven ofte mere mørkerød. Kødet er fast, mørke rød, med en fremragende smag. Regina rangerer ofte godt i forbrugernes smag tests, for udseende og smag.

Regina er hurtigt blevet populær hos kommercielle avlere, på grund af sin gode afbalancerede smag, store kirsebær, og modstandsdygtighed over for revnede frugter.