Tidlige sorter


Spartan

Spartan er en moderat voksende plante med meget store grene den vokser til maksimal højde på 2 meter. Plukning starter samtidig med Duke, omkring sidste uge i juni, første uge i juli. Bæreren er meget store, lyseblå op har en skøn sød duft. Planten har brug for meget dræn for at gro optimalt.
Duke

Duke er en rigtig god sort som gror godt, med kraftige grene. Det er nu den mest plantede sort i Europa, pga. tidlighed, godt udbytte og kvalitet på bærret. Bærret er flot formet, store lyseblå bær, og har en fantastisk smag.
Blomstring er senere, så den næste aldrig har chance for frost skader. Duke har brug for et godt dræn.
Patriot

Patriot er en normal produktiv sort. Busken har en åben struktur med fjer agtige grene som gror op i 2 meters højde. Modning starter tidlig, normalt fra første uge i Juli. Patriot giver store bær med god smag. Patriot er en af de få sorter som er resistent mod phytoftera.

Midt-tidlige sorter
Draper

Draper er af de bedste sorter. Det er en meget produktiv midt tidlig sort, som gror rigtigt godt. Bærrene hænger løst, er lyseblå og har en god form, med perfekt smag. Plukning kan foregå over 2 – 3 gange. Sorten kan plukkes med maskine, og kan lagers i lang tid uden det går ud over kvaliteten.
Bluejay

Bluejay er en stærk voksende sort med store grene. Bærrene modnes omkring en uge senere end Duke, og størrelsen af bærret er medium størrelse, med en god form og aroma. Denne sort kan plukkes med maskine.

Bluecrop

Bluecrop er en af de sorter som giver højst udbytte. Planten gror rigtigt godt med bløde grene, som hænger når bærret er modent. Første plukning er omkring anden uge i Juli, og kan plukkes på i 4 uger. Bærret er stort, lyseblåt, med en frisk, mild syret smag.

Chandler

Chandler er en senere midt sæson sort; som busker sig med opretstående stærke grene. Den er produktiv med ekstremt store bær. Størrelsen er større en 20 milimeter , og vægten mere en 2 gr pr bær. Farven er lyseblå, og bærret er lille og fladt, med en sød aroma. en af de bedste sorter på smag. Den er kun brugbar til håndplukning, og ikke god at lagre.

Brigitta Blue

Brigitta ere n sen midt sæson sort, som modnes fra slutningen af juli til midt I August. Busken har en grov vækst og bliver op til 2 meter høj. Bærret er lyseblåt, og kvaliteten er rigtig god men en flot form, og rigtig god til lagering med CA. den har brug for en rigtig god bestøvning for at få godt udbytte.Sene sorter

 


Elliott

Elliot kan plukkes omkring midt august indtil midten af september. Busken gror moderat. Bærret er medium stort, lyseblåt, god form, med en syrlig smag. Elliot kan lagres op til 8 uger på CA lager, og er kun lidt modtagelig mod anthracnose.Aurora

Aurora er en sen sort. Den modnes omkring 5 dage efter Elliot. Busken er moderat, og gror meget vildt. Bærret er medium til store bær, lyseblå, med syrelig smag. Let at lagre med CA i længere tid.Liberty

Liberty modnes omkring en uge før Elliot. Gror villigt opret med masser af forgreninger. Medium store bær, som er lyseblå med en syrelig smag og duft. Kan lagres over længere tid med CA.Elisabeth

Elisabeth er en sen sort, som modnes i midten af august til midten af september. Gror villigt med gode forgreninger op til 1,5meter. Bærret er lyseblåt, og har medium størrelse, med en storslået smag. Kan ikke lagres over længere tid.Darrow

Darrow modnes fra midten af august til tidlig september. God opret vækst, med rimelig god forgrening op til 1,5meter. Meget stærke grene. Bærret er lyseblåt, store bær, med flad form, men med en super god syrlig smag. Er ikke god til længere lagering.